Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

01.02.2019
13
Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ

Seo Uyumlu Makale yazım tekniklerini anlattığımız bu makaleyi kaleme alırken internet üzerinde ki bir çok sitede inceleme yaptım. Bu incelememde yapılan onlarca yanlışı göz ardı etmek istemedim. Zira bir çok makale yazarı güya Seo Uyumlu Makale yazdıklarını ima ediyorlar fakat çoğu Seo Uyumlu Makale değil.

Seo Uyumlu Makale yazabilmek için en başta Google’nin Seo Kriterlerini mutlaka bilmek gereklidir. Eğer Google’nin Seo Kriterleri hakkıda bir fikriniz yok ise burada bulunan linkten “Google Seo Kriterleri” isimli makalemi okumanızı isterim.

Seo Uyumlu Makale Neden Yazılır?

Bu garip soruya hepinizin şaşırdığını düşünüyorum. Ancak bir çok makale yazarı sadece 100 kelimeyi doldurup 1 TL’nin peşine düşünce böyle sorular sormak gayet doğal. İsterseniz bu hususu madde madde açıklayalım.

  1. Öncelikle Seo Uyumlu Makale, Google’nin bizlerden istemiş olduğu şeyi verir. Yani doğru bir şekilde makale yazılmaz yada anlamsız bir makale olursa Google bunu sevmez ve çöp olarak algılar.
  2. Web Sitemiz için trafik sağlar. Doğru yazılmış bir makale Web Sitenize trafik sağladığı gibi sitenizi Google’de üst sıralara çıkartır.
  3. Site neyin hakkında olduğunu bildirir. Yani Web Sitemizin hangi konular hakkında bilgi içerdiğini bizlere bildirir. Böylece sitemiz ile ilgi alanı daha fazla kitleye erişim kolaylığı sağlar.
  4. Seo Uyumu + Para : Aslında bizler Web Sitelerimizi Google’de üst sıralara çıkartarak Google Adsense’den para kazanmamız kaçınılmaz. Zira ne kadar fazla ziyaretçi o kadar fazla tık ve para demektir.

4 Maddede neden Seo Uyumlu Makale yazılmalı ondan bahsettim. Şimdi de klasik makale yazarlarının yaptığı yanlışlardan bahsedelim.

Makale Yazarlarının Yaptığı Yanlışlar

1- Konu Bilgisizliği

Bir konu üzerinde makale yazmadan önce o konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmamız gerekir. Ancak şu an da makale yazıp bunları satan bir çok yazar maalesef konuya hakim değil. Bununla birlikte anlatım üslupları da tartışılabilir.

2- Seo Bilgisizliği

Makale yazarlığı Seo’nun ne olduğunu bilmeden bilinçsizce yazılar yazıyorlar. Bu durum yüzünden de makale satın alan şahıs zorlanıyor. Seo’ya uyumlu hale getirmeye çalışması da cabası.

3- Para Kazanma Hırsı

Elbette herkes emeğinin karşılığını mutlaka almalı. Ona bir sözümüz yok. Ama bu para hırsı başlı başına bir dert. Aman ben para kazanayımda nasıl olursa olsun. Klasik Türk aklı. 100 kelimesi 1 TL olan makaleden ne beklersin. Yaz adam gibi 500 kelime versinler 10 Lira. Ama gerçekten Seo Uyumlu Makale olsun.

4- Yazım Kuralları

Türkçe dersinden ne kadar kaytardığını gösteren bir güruh var önümüzde. Doğru düzgün ne olduğu belli olmayan cümleler ile makale yazılmaz. Yazılan makale mutlaka bilgi vermeli. Boş avare olan şeyler makale olmaz. Doğru düzgün dil bilgisi olmayan bir makale yazarıyla çalışırsak halimiz yaman.

Peki Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

1- Konu Seçimi

Yazacağımız makale için kategori belirlemeli ve o konu ile alakalı mutlaka araştırmalar yapmalıyız. Konuyu seçerken insanların ilgisini çekip çekmeyeceği iyice düşünülmeli ve gerektiğinde kaynak göstermekten asla vaz geçmemeliyiz.

2- Doğru Anahtar Kelime Analizi

Makale yazacağımız konuyu belirledikten sonra yapmamız gereken en önemli şeylerden biri Anahtar Kelime Analizi’dir. Ne kadar zormuş bu Seo Uyumlu Makale yazmak değil mi? Peki ben Anahtar Kelime Analizi’ni nasıl yapacağım? Buradan okumanızı tavsiye ederim.

3- Seo Uyumlu Yazı Başlığı ve Meta(Açıklama)

Konuyu seçip anahtar kelime analizimizi yaptığımıza göre artık sırada doğru bir başlık atmaya geldi. Sadece başlık değil açıklama da çok önemli. Peki Yazı ve Meta nedir?

  • Yazı Başlığı : Ziyaretçilerinizin dikkatini çeken yazınız için koymuş olduğunuz başlıktır.
  • Meta Başlığı : Bir çok arama motoru taradından görülen başlıktır.

Tabi burada da dikkat edilmesi gerken bazı hususlar var hemen bunları açıklamaya çalışalım.

* Yazınızın Başlığında mutlaka Anahtar Kelimenizi geçirin.

* Yazdığınız başlığın 50 ile 100 Karakter olmasına dikkat edin.

* Yazdığınız başlıkta anahtar kelime mutlaka en başta yazılmalıdır. Maddeler hakkında örnek verecek olursak;

Seo Uyumlu Makale | Makale Başlık Ayarları

Bir diğer hususa gelince ise Meta Açıklama kısmında mutlaka anahtar kelimeniz en az 1 defa geçmeli ve ilaveten 150 karakterden fazlasını yazmamalısınız.

4- Yazı İçerisinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Seo Uyumlu Makale yazarken yazı içinde de dikkat etmemiz gereken bir çok husus vardır. Bunları da sırasıyla sizlerle paylaşmak isterim.

a) Doğru URL yani link yapılandırması.

Makale başlığınız ile link birbirinden farklı yazılmış olabilir. Fakat burada önemli olan ikisinde de anahtar kelimenin geçmesi gerelir. Bir örnek verelim;

Normalde benim yazımın başlığından üretilen URL aşağıda ki gibi yazılması gerekirken,

https://www.cihatyigit.com.tr/seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir/

ben ise

https://www.cihatyigit.com.tr/seo-uyumlu-makale/

şeklinde yazdım. Zira uzun uzun URL link yapmak çokta uygun değil.

DİKKAT : Anahtar kelimeniz URL yapısında olmasına dikkat edin. Eğer daha önce yazdığınız yazılar var ise değişiklik yapmaya kalkmayın. Bundan sonra yazacağınız yazılarda bunlara riayet edin zira eski yazılarınız Google tarafından indexlendi.

Bir Not Daha : Burada anlattıklarım WordPress alt yapısı ile yapılan sitelerde daha kolay olmakta. Ancak özel bir yazılım yapıyor veya yaptırıyorsanız bu kurallara uygun olarak veritabanı kodlamasını yaptırın.

b) Seo Resim İlişkisi

Yazımıza ekleyeceğimiz resimlerin mutlaka ALT tag’ı denilen kısmına anahtar kelimenin de geçtiği bir kaç kelime yazınız. Zira buda önemlidir. İlaveten sitenize resim eklerken anlamsız ve garip uzantılar ile resim yüklemeye kalkmayın. Örnek verecek olursak ;

image01.jpg isimli resmi yüklemek yerine resime bakale seo başlığınızın ismini vererek yükleyin. Örneğin; seo-uyumlu-makale.jpg

c) Yazıya Başlarken

Yazının ilk satırından itibaren mutlaka anahtar kelimeniz ile yazıya başlamanız tavsiye edilir. Ayrıca ilk satırda olmasa bile mutlaka yazınızın ilk paragrafında anahtar kelimenizi kullanın.

d) Paragraf Cümle Sayıları

Her paragrafta maksimum 7 ile 10 cümle barındırın. Fazlasını yazmak yerine yazacağınız şeyleri bir alt paragrafa geçerek yazın ve en az 2 paragrafta 1 anahtar kelimenizi cümle içinde kullanmaya özen gösterin.

e) Alt Başlıklar ve Önemi

Yazınız içinde kullanacağınız alt başlıklar çok önemli ve en az birinde anahtar kelimenizi geçirmeye gayret edin. h1,h2,h3,h3,h5,h6 gibi HTML alt başlıkları itina ile kullanmaya çalışın. Ayrıca 1 alt başlık kullandıktan sonra ki paragrafta mutlaka 300 kelimelik paragraflar oluşturun. 300 kelimeyi geçirmeden mutlaka yeni alt başlık girin.

f) Diğer Önemli Hususlar
  • Bu son maddemizde sizlere dikkat etmeniz gereken bazı şeyleri aktaracağım. Makale yazacağınız zaman makalenizin Seo Uyumlu Makale olması için en az 1000 kelimelik bir makale olması lazımdır. İdare eder derseniz en az 500 kelime mutlaka olmalı.
  • Ana anahtar kelimenizi ilk paragrafta ve ilk 100 kelime içinde mutlaka geçirin.
  • Resim alt tagları deyip geçmeyin mutlaka değerlendirin.
  • Site içi link ağı oluşturarak sitenize gelenlerin sitenizde uzun süre vakit geçirmesini sağlayın.
  • Özgün olun. Başkalarının emeğini çalarak iş yapmayın. Zaten google böyle bir durumda gereğini mutlaka yapar.
  • Seo kurallarına riayet edin ki siteniz yükselişe geçsin.

Bir başka makalede görüşmek üzere çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim

Bu yazı www.cihatyigit.com Sitesine Aittir. Kaynak Gösterilmeden Başka Sitelerde Yayınlamak Yasaktır.

 

 

 

 

 

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Bu sitede bulunan yazıların telif hakkı şahsıma aittir.